Gasdetectoren --- Principe van gewone gasdetectiesensoren

September 5, 2023
Laatste bedrijfsnieuws over Gasdetectoren --- Principe van gewone gasdetectiesensoren

Principe van de gemeenschappelijke sensoren van de gasopsporing

 

De gassensoren zijn de belangrijkste apparaten die worden gebruikt om gassamenstelling en concentratie te ontdekken. De het werk principes van gassensoren zijn gewoonlijk als volgt:

 

Nr.1: Elektrochemischopsporingsprincipe

Beschrijving Gebruikend de actieve chemische eigenschappen van het te meten gas, dat elektrochemisch kan worden geoxydeerd of worden hersteld, is het mogelijk om de samenstelling van het gas te onderscheiden en de gasconcentratie te controleren. 。
Meetbaar gas Zuurstof en de meeste giftige gassen, zoals zuurstof (O2), koolmonoxide (Co), ozon (O3), waterstofsulfide (H2S), stikstof (N2), chloor (Cl2), waterstof (H2), formaldehyde (CH2O), (NO) stikstofmonoxide, stikstofdioxide (NO2), zwaveldioxyde (SO2), ethyleenoxide (ETO), fosfine (PH3), waterstofcyanide (HCN), en andere giftige gassen.
Voordeel Snelle reactie, hoge gevoeligheid, goede lineaire output; vrij stabiele prestaties; de overgrote meerderheid van giftige en gevaarlijke gassen kan door elektrochemische sensoren worden gemeten
Nadeel Moet in een geoxydeerd milieu (minstens 1%-zuurstof) worden gebruikt; gemakkelijk om over de waaier op te splitsen; meer beïnvloed door temperatuur en druk
Leven Industriële 6 jaar, anderen 2-3 jaar (vervanging die in 3-6 maanden in ruwe milieu's wordt vereist)
Beperking De oxyderende typesensoren moeten in plaatsen worden gebruikt die zuurstof (minstens 1%-zuurstof) bevatten, vergen de negatieve sensoren van de signaaloutput geen zuurstof om, zoals O3CL2NO2 en andere verminderende typesensoren behoorlijk te werken.

 

laatste bedrijfsnieuws over Gasdetectoren --- Principe van gewone gasdetectiesensoren  0

 

 

Nr.2: Het katalytische principe van de verbrandingsopsporing

Beschrijving De katalysator op zijn oppervlakte wordt gebruikt om de verbrandingsreactie van brandbare gassen te katalyseren om hitteprincipe vrij te geven, d.w.z., verbranding maakt de temperatuur van de de rolverhogingen van de platinadraad, de de waardeverhogingen van de rolweerstand. De meting van de grootte van de verandering in weerstandswaarde van de platinadraad kan uit de concentratie van brandbare gassen worden afgeleid, van toepassing op de meting van lage concentratie van brandbare gassen.
Meetbaar gas Brandbare en explosieve gassen; brandbaar, methaan, waterstof en andere gassen met een opsporing strek me van 0-100% LEL uit
Voordeel De stabiele prestaties, de meeste brandbare gassen kunnen door katalytische verbrandingssensoren worden gemeten, is de metingslineariteit zeer goed, zijn de kosten vrij laag in vergelijking met de kosten van het principe van de gasopsporing.
Nadeel Kan brandbare en explosieve gassen slechts ontdekken, zuurstof vereisen om te werken. Voor zwavel en silicium die gelegenheden bevatten moet anti-vergiftigt sensor kiezen, is de prijs duurder; behoort tot de verbrandingssensor, moet explosiebestendige shell gebruiken of intrinsiek kan de veilige kring in explosieve plaatsen, zoals mijnen worden gebruikt, anders zal het leiden tot ernstige gevolgen.
Leven 2-3years
Beperking Moet in aanwezigheid van zuurstof worden gebruikt; de zeer belangrijke overwegingen voor gebiedstoepassingen zijn weerstand tegen sulfide en siliciumvergiftiging.

 

 

laatste bedrijfsnieuws over Gasdetectoren --- Principe van gewone gasdetectiesensoren  1

 

 

Nr.3: Infrarood opsporingsprincipe

 

Beschrijving De verschillende gassen hebben verschillende absorptieintensiteit van infrarode stralen in specifieke golflengtebanden. Door de omvang van de huidige output op het infrarode fotogevoelige apparaat te ontdekken, kan de concentratie van het te meten gas volgens de wet worden gemeten bier-Lambert.
Meetbaar gas Kooldioxide, high-precision brandbare of brandbare zuiverheidsmeting (maar de infrarode brandbare opsporing kan H2, geen NH3 zijn), evenals sommige speciale gassen die hoge opsporingsnauwkeurigheid vereisen: zwavelhexafluoride, bromomethane, sulfurylfluoride, lachgas, Freon, enz.
Voordeel Hoge nauwkeurigheid, goede selectiviteit, hoge betrouwbaarheid, niet afhankelijk van zuurstof, minder vatbaar voor milieustoringen; optisch principe, geschikt voor alle plaatsen, vooral explosieve gebieden
Nadeel De meting van gastypes is weinigen, kan over het algemeen gemeten Co2 zijn, hebben de koolwaterstof brandbare gassen, Co, NOX, SO2, SF6, enz., door de druk, de temperatuur, de vochtigheid en het stof een grotere invloed, zodat zou voorbewerken goed moeten zijn!
Leven Conventionele 3-5 jaar; hoge precisie 10 jaar
Beperking De absorptie van gelijkaardige gassen kan zich in elkaar mengen

 

laatste bedrijfsnieuws over Gasdetectoren --- Principe van gewone gasdetectiesensoren  2

 

Nr.4: De Detectors van de fotoionisatie

Beschrijving Er is een bron van ultraviolet licht, en de chemische producten kunnen gemakkelijk door een detector worden ontdekt wanneer zij door het worden opgewekt om positief te produceren en ionen te verbieden. De ionisatie komt voor wanneer de molecules hoge energie UVlicht absorberen, en de molecules produceren negatieve elektronen en vorm positieve ionen op opwinding. De stroom door deze geïoniseerde deeltjes wordt geproduceerd wordt vergroot door de detector en de concentratie kan op de meter worden getoond die. Deze ionen gaan door de elektroden over en combineren spoedig terug in de originele organische molecules opnieuw.
Meetbaar gas Opsporing van Vluchtige Organische verbindingen (VOCs), de VOC-Bevat benzeen, chloreerde organische verbindingen, freons, ketonen, aminen, alcoholen, ethers, esters, zuren en aardoliekoolwaterstoffen, enz., of in totaal of als één enkel organisch gas.
Voordeel Snelle reactietijd en hoge gevoeligheid, geschikt om VOCs op het ppbniveau te meten
Nadeel De kosten van sensoren zijn vrij hoog. PID de lichte ionen ultraviolette lamp is naar voren gebogen aan verontreiniging
Leven 10000 uren (13 maanden)

laatste bedrijfsnieuws over Gasdetectoren --- Principe van gewone gasdetectiesensoren  3

 

Nr.5: Het principe van de warmtegeleidingsvermogenopsporing

 

Beschrijving Het is gebaseerd op het principe dat het geleidingsvermogen van sommige materialen van de metaaloxidehalfgeleider met de samenstelling van het omringende gas bij een bepaalde temperatuur verandert.
Meetbaar gas Meet de zuiverheid van waterstof, helium, argon, ethyleenoxide, enz., of ontdek sommige speciale gassen die slechts lage prijs vereisen: zwavelhexafluoride, bromomethane, sulfurylfluoride, lachgas, enz.
Voordeel De hoge Sensoren van het Concentratie Warmtegeleidingsvermogen worden hoofdzakelijk gebruikt om hoge concentraties van waterstof, helium, argon, ETO, SF6, enz. nauwkeurig te ontdekken. Zij zijn bestand tegen hoge druk en hebben goede herhaalbaarheid.
Nadeel

De meeste laag-concentratiegassen kunnen worden ontdekt, kunnen geen specifiek gas onderscheiden, kunnen de aanwezigheid slechts meten of afwezigheid van gas, die voor lekopsporing wordt de gebruikt, kan niet nauwkeurig worden ontdekt; behoudens veranderingen in temperatuur en vochtigheid van de externe omgeving heeft een grote invloed op de lineariteit van slechter

Hoewel de lineariteit niet goed is, maar kan door de kaliberbepaling met meerdere balies worden gekalibreerd kan hoge nauwkeurigheid ook bereiken; de meting van laag het niveaueffect van concentratiep.p.m. is niet goed, kan de meting van gemengde gassen niet worden gemeten, is er interferentie, kan slechts door één enkel gas worden gemeten, is het gas als achtergrond voor de stikstof of de lucht mogelijk.

Leven 5years
Beperking Zoals Co2, H2, AR, hij, ETO, hoge de concentratieopsporing van SF6, warmtegeleidingsvermogenmeting, hoge drukweerstand, zonder zuurstof

 

 

 

laatste bedrijfsnieuws over Gasdetectoren --- Principe van gewone gasdetectiesensoren  4

 

Nr.6: Het principe van de halfgeleideropsporing

 

Beschrijving Gebruikend de adsorptie van halfgeleidermaterialen op het gas, verander de weerstand van de gas-gevoelige weerstand, om de aanwezigheid of de afwezigheid van het gas te bepalen.
Meetbaar gas De prijs is laag, maar de stabiliteit is niet goed, momenteel heeft ons bedrijf slechts 2 soorten gas: ozon lage concentratie, VOC lage prijs.
Voordeel Lage kosten en hoge gevoeligheid. Onze lage sensoren van het concentratie warmtegeleidingsvermogen zijn ook gebaseerd op dit principe.
Nadeel Behoudens veranderingen in temperatuur en vochtigheid van de externe omgeving heeft een grote invloed, is er geen lineariteit. Kan slechts in één of ander achtergrondgasmilieu worden toegepast is eenvoudig, is de gasconcentratie niet groot in het geval van opsporing slechts in de meting van lekkage. Meet het lekkageeffect is goed, is de nauwkeurigheid niet hoog; huishoudenalarm in de toepassing van meer, niet van toepassing aan industriële gasdetector.
Leven 2-3years
Beperking Vereiste zuurstof. Gevoeligheid maar geen lineariteit, geen meting.

laatste bedrijfsnieuws over Gasdetectoren --- Principe van gewone gasdetectiesensoren  5

 

Om het materiaal en het gasopsporings one-stop oplossing van de gasanalyse te kopen en meer nieuws en wetenschap van de gasindustrie ertoe te brengen, alstublieft ons contacteren!

 

PDF-downloadverbinding: Principe van gemeenschappelijke gasopsporing sensors.pdf